top of page

הפירות הקפואים שלנו

להכנת שייקים מושלמים בבית

    מיקסים לשייקים

    כל מה שצריך לסמודי בול מושלם

    טבליות פרוזן יוגורט

    פרוזן יוגורט

    הכינו פרוזן יוגורט ביתי עם הפירות והתוספות האהובים

    הבוסטים שלנו

    נותנים טוויסט לכל שייק, משקה וקוקטייל

    פירות קפואים מהאמזונס

    כל מה שצריך לסמודי בול מושלם

    כלים לחוויה מושלמת

    קערות הקוקוס הטבעיות שלנו הן עבודת יד של אומנים מויאטנם

    על הפירות הקפואים שלנו ולמה פירות קפואים הם מרכיב חשוב בתזונה

    הפירות הקפואים שלנו מגיעים גם מארץ ישראל וגם מייבוא מיבשת אמריקה. אנו עובדים אך ורק עם מגדלים ומפעלים בעלי תקן בינלאומי המבטיח את איכות ובטיחות הפירות.

     

    הפירות נארזים אצלנו במפעל בצורה סטרילית ותחת פיקוח קפדני ומועברים מיידית להקפאה מתאימה השומרת על הערך התזונתי הגבוה שלהם.

     

    לעיתים אנשים מתבלבלים וחושבים שבפירות קפואים ישנם חומרים נוספים, אך האמת היא שפירות קפואים הם מהמאכלים הבריאים ביותר הנמצאים באזור המקפיא.

     

    להלן מספר סיבות חשובות להצטייד היום, וכל השנה בפירות קפואים:

     

    הם בשלים בצורה אופטימלית

    ברגע שנקטף פרי הוא מתחיל לאבד חומרים מזינים, כך שהזמן המדויק בו הוא נקטף ואורך הזמן שעובר עד אחרי הקציר משפיע על הערך התזונתי שלו ועל הנוטריאנטים שאתם מכניסים לגופכם כאשר אתם אוכלים ממנו. מכיוון שרוב הפירות הקפואים נכנסים להקפאה זמן קצר לאחר שנקטפו, הם הספיקו להבשיל במלואם, מה שאומר שהם מלאים בויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון, ותהליך ההקפאה "נועל" בתוכן את חומרי ההזנה שלהם. בניגוד לזאת, חלק גדול מהתוצרת הטרייה בסופרמרקט שלכם נקצר במרחק גדול מאוד ונאלץ לנסוע במשאית כדי להגיע למדפים. כתוצאה מכך יתכן שנקטפה לפני שהגיעה לשיאה התזונתי, ואז הבשילה באופן מלאכותי במהלך ההובלה.

     

    הם מזינים אפילו יותר מאשר פירות טריים

    ההבדלים שנידונו קודם לכן עשויים להיות הסיבה לכך שתוצרת קפואה נמצאה עשירה ברכיבים תזונתיים, או אפילו עדיפה לעיתים על תוצרת טרייה, עובדה הנתמכת על ידי שני מחקרים עצמאיים חדשים. מדענים ממחקר המזון של Leatherhead ומאוניברסיטת צ'סטר, ביצעו 40 בדיקות למדידת רמות הערכים התזונתיים בתוצרת שישבה במקרר במשך שלושה ימים, בהשוואה למקבילתה הקפואה. הם מצאו רכיבים תזונתיים מועילים יותר בסך הכל בדגימות הקפואות, בכל תוצרת מברוקולי ועד לאוכמניות. למעשה, בשניים מתוך שלושה מקרים, פירות וירקות קפואים ארזו בתוכם רמות גבוהות יותר של נוגדי חמצון, כולל פוליפנולים, אנתוציאנינים, לוטאין ובטא-קרוטן. מסקנה זו תומכת במחקרים קודמים, שמצאו כי הקפאת תוצרת אינה הורסת את חומרי התזונה שלה. בדו"ח אחד, תכולת הוויטמין C בברוקולי טרי צונחת ביותר מ- 50% בתוך שבוע לעומת אובדן של 10% בלבד במשך שנה שלמה כשהברוקולי קפוא!

     

    הם נטולי תוספים

    מכיוון שהקפאה משמרת מזון, אין צורך בתוספים לא רצויים בשקיות של פירות קפואים. בנוסף, תוצרת "נקייה" (למשל, ללא תוספת מלח או סוכר או כל חומר אחר) היא הנורמה, כך שקל מאוד למצוא פירות עם רשימות של רכיבים במילה יחידה - פשוט הפירות עצמם. כדי להיות בטוחים, תמיד בדקו את המרכיבים. הפירות שלנו נארזים ללא שום תוספת מעבר לפרי עצמו. 100% פרי טבעי.

     

    הם קיצורי דרך סופר בריאים

    גם אם אתם חובבי פירות טריים, אחרי יום ארוך, לפעמים אנו מסתכלים על השפע שקנינו בסופר, בשוק או אצל הירקן, ומייחלים לכך שהם היו מוכנים מעצמם באופן קסום. אחד הדברים הנוחים בלשמור על אפשרויות קפואות בהישג יד הוא שהם לא דורשים שטיפה, קילוף או חיתוך. ועבור רבים תועלת זאת היא הסיבה היחידה שהפירות מסתיימים בצלחתם. מחקר אחד מצא שנשים עובדות מבלות בממוצע פחות משעה ביום בהכנות, הגשה, אכילה וניקיון לאחר הארוחות. לא מדובר בפחות משעה לכל ארוחה - אלא פחות משעה לכל הארוחות היומיות! מכיוון שתוצרת קפואה הינה נקייה מראש, היא יכולה לחסוך לנו המון זמן, לאפשר לנו להכין מנות בריאות בבית במקום לצאת לאכול בחוץ .

     

    הם מגוונים

    ניתן לשמור במקפיא ספקטרום של פירות קפואים ולהשתמש בהם במגוון דרכים. ספקטרום רחב זה מאפשר לנו ליהנות ממגוון נוטריאנטים (ויטמינים ומינרלים) שונים ורבים שגופינו זקוק להם.

     

     

    איך לשלב פירות קפואים בתזונה שלנו

    כיוון שפירות קפואים נשמרים לאורך זמן במקפיא, כדאי לשמור מגוון רחב שלהם לשימושים שונים ומגוונים. בנוסף להוספת פירות קפואים לשייקים שלכם ולקעריות סמודי תוכלו להפשיר אותם ולהשתמש בהם כקישוט לדייסות למיניהן לדוגמא דייסת שיבולת שועל. בנוסף תוכלו להכין ריבה מפרי שאינו בעונה או שאינו גדל בארץ ותוכלו ליהנות מגלידה טבעית של פירות קפואים על בסיס פרי סחוט, מיצים טבעיים, יוגורט, חלב, תחליפי חלב או שמנת.

     

    תוכלו להשתמש בפירות הקפואים גם להכנה של עוגת פירות ואפילו בתבשילים כמו חמין ואחרים.

    מנות קרות כמו שייק פירות, קערת סמודי או גלידות טבעיות וגם חמות כמו דייסות הן דרך נהדרת לשלב מרכיבים נוספים בעלי ערך תזונתי גבוה כמו קקאו, זרעי צ'יה, זרעי פשתן, חמאת שקדים או בוטנים טבעית וגם ספירולינה, מורינגה, מאצ'ה ועוד.

     

    תוכלו להכין קרטיבים טעימים ובריאים למבוגרים ולילדים מפירות קפואים עם בסיסים שונים כמו חלב, תחליפי חלב, מיצים טבעיים, קרם קוקוס ועוד. חלק מתהליך ההכנה יכול להוות פעילות משפחתית חווייתית שמסתכמת בקרטיב טבעי ובריא.

     

    רעיון טוב נוסף לצריכה של פירות קפואים הוא כנשנוש או ארוחת ביניים פשוט כפי שהם.

     

     

    קלוריות וערכים תזונתיים נוספים בפירות הקפואים

    מכיוון שרוב הפירות הקפואים מועברים להקפאה זמן קצר לאחר שנקטפו, הם מספיקים להבשיל במלואם, מה שאומר שהם מלאים בויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון.

     

    ויטמין C

    ויטמין C רגיש לחום, אור וחמצן. אם תוצרת טרייה מאוחסנת בטמפרטורה המתאימה ונצרכת בפרק זמן קצר יחסית, אז היא מקור טוב לוויטמין C. עם זאת, במהלך אחסון ממושך, ויטמין C מתפרק במהירות כך שלעיתים פירות עשירים בויטמין C שעוברים הקפאה עשויים להחזיק יותר ויטמין C אפילו מפירות טריים.

     

    תרכובות פוליפנוליות

    תרכובות צמחיות המצויות בין השאר בפירות ובעלות תכונות נוגדות חמצון. לפיכך הן מסייעות במניעת מחלות, מסייעות לבריאות המוח, מפחיתות דלקת, נלחמות בתאי סרטן, מסייעות להגנה על הלב וכלי הדם ומסייעות בהאטת תהליך ההזדקנות.

     

    ויטמין A מסיס בשומן, קרוטנואידים וויטמין E

    תוצרת קפואה שומרת על מידת ערכים אלה כמו טריים בסמוך לקטיפתם. ויטמין A חשוב לתפקוד תקין של העור, מערכת העיכול, מערכת השתן, תהליכי רבייה, תפקוד הראייה ותהליך הגדילה.

     

    קרטנואידים הם פיגמנטים אורגניים בעלי תכונות נוגדות חמצון והם החשובים לבריאות העיניים, העיכול, העור, המערכת החיסונית ויש להם תכונות אנטי סרטניות.

     

    ויטמין E

    ויטמין E הוא ויטמין מסיס שומן וחשוב לתפקוד תקין של הלב וכלי הדם, מגן מפני מחלות של זקנה וגם הוא נוגד חמצון. בין המוצרים שלנו ניתן למצוא אותו בכמות גדולה למשל במשמשים קפואים, מנגו קפוא, קיווי קפוא, אבוקדו קפוא, חמאת שקדים וחמאת בוטנים טבעיות.

     

    רמות מינרלים, סיבים, פחמימות, חלבונים ושומן זהים בין פירות טריים לפירות קפואים.

     

     

    איך הפירות הקפואים של 'סחוט' מגיעים עד בית הלקוח

    חשוב לנו שתקבלו את הפירות הקפואים בצורה הטובה ביותר ותוכלו ליהנות מהם בביתכם בהכנת המתכונים שלכם. לכן אנו שומרים לכם את הפירות קפואים היטב עד לרגע יציאת המשלוח מהמקום. הפירות נארזים באופן ששומר על הקור שלהם כך שיגיעו אליכם קפואים עד פתח הבית. אנו נוהגים ליידע את הלקוח לפני הגעת המשלוח על מנת שיוכל להתארגן לקבלו ולהכניסו ישר אל תוך המקפיא.

    פירות קפואים
    bottom of page