אסאי הוא מקור מצוין לויטמינים A ,B1, B2, B3, C, E. האסאי מכיל את המינרלים ברזל וסידן. האסאי הוא מקור לנוגדי חמצון המסייעים לנטרול רדיקלים חופשיים המאיצים תהליכי הזדקנות ורגישות למחלות.
איך מכינים את קערת האסאי המושלמת עבורכם?
הכל מתחיל באסאי ברי - נשתמש לפחות ב 100 גרם אסאי קפוא או בכף אבקת אסאי מיובשת בהקפאה
נוסיף מיקס פירות יער אהובים כמו תותים, אוכמניות, דומדמניות, פטל ובננה/ מנגו או אננס קפואים. גם דובדבנים יהיו נהדרים.
חלבון - אופציונלי להוסיף כף חמאת אגוזים כמו אגוזי אדמה (חמאת בוטנים) או חמאת שקדים וגם זרעי צ'יה/ זרעי פשתן. או שנשתמש בכף אחת של אבקת חלבון.
נוזלים - נערבב הכל יחד בבלנדר או מעבד מזון עם תחליף חלב כמו משקה שקדים, משקה סויה, משקה שיבולת שועל, משקה אורז שקדים, מיץ תפוחים 100% או מים. כמות הנוזלים משתנה בהתאם לחוזק המכשיר. ככל שתשימו פחות נוזלים, קערית הסמודי תצא סמיכה יותר ודומה לגלידה.
תוספות - התאימו את קערת האסאי שלכם עם תוספות שונות. כמה מהתוספות האהובות כוללות פרוסות בננה, קיווי, פטל, אוכמניות, גרנולה ביתית, גוג'י ברי, פקאן, קוקוס, זרעי צ'יה ועוד.
מספר מנות: 1
זמן הכנה: 5 דקות
מרכיבים
טבלית אסאי וחצי (150 גרם)
בננה קפואה (5 חתיכות)
כוס אוכמניות קפואות
חצי כוס תחליף חלב (מזגנו משקה אורז בתוספת שקדים). אם המרקם סמיך מידי מוסיפים עוד חלב עד שמתקבל מרקם גלידתי.
אופן ההכנה
סימון תזונתי למנה
קלוריות: 419
חלבונים: 5.86
פחמימות: 93.5
שומנים: 0.84
מתוכם שומן רווי: 0.11