היא צברה קילומטראז' בחלל, מככבת במקום של כבוד ברשימת הסופר-פודס, מתהדרת ברכיבים תזונתיים עשירים ומרשימים, משמשת כתוסף תזונה מושלם לאורח חיים בריא ומאוזן ואם כל זה לא מספיק, משתלבת נהדר במטבח הביתי באינספור מתכונים. בינינו, מה עוד אפשר לבקש? קבלו אותה - הספירולינה.
הספירולינה, אצה כחולה-ירוקה, החיה במים מתוקים ואוחזת בכמות גבוהה של חלבון וויטמינים, נמצאת איתנו כבר לא מעט זמן, אך כוכבה נמצא בנסיקה בעיקר בשנים האחרונות. מדוע הפכה הספירולינה למיני סלב? מלבד היותה תוסף מזון מלא ואיכותי, תופתעו לשמוע כי היא עלתה לכותרות בשל השימוש שנעשה בה כתוסף מזון עבור אסטרונאוטים בחלל. ובינינו, מי אנחנו שנתווכח עם נס"א? לכבוד המלכה הכחולה - ירוקה, ארזנו לכם טיפים ירוקים ואפקטיביים להנאה מושלמת.
מי את ספירולינה? קווים לדמותה
כאמור, הספירולינה היא אצה מיקרוסקופית, בעלת צבע כחלחל - ירקרק ייחודי ומבנה סלילי אשר העניק לה את שמה. היא זכתה במקום של כבוד ברשימת מזונות העל ולא בכדי, אודות להרכב תזונתי מרשים ואיכותי שאין דומה לו בעולם הצומח. מעל ל 50% חלבון מלא, שיש בו את כל חומצות האמינו הנחוצות לאדם, B12 בכמות גבוהה, כלורופיל, נוגדי חמצון ואף מינרלים כדוגמת, ברזל, סידן ומגנזיום. רגע, יש עוד בונוס : בשל היותה אצה קטנה, עוצמתית וייחודית, הספירולינה אינה מכילה תאית, סיב תזונתי שמערכת העיכול שלנו מתקשה לעבד, מה שהופך אותה , כמובן, לזמינה וקלה לעיכול, קסם בשירות הטבע, כבר אמרנו?
ספירולינה - אצה קטנה עם כוחות על
מלבד ההרכב התזונתי העשיר שלה, אשר משאיר אבק לעולם הצומח והיותה תוסף מזון מושלם כחלק מתפריט מאוזן ואורח חיים בריא, יותר ויותר מחקרים מוכיחים כי הספירולינה מסייעת למצבים שונים. ועשויה להשרות תחושת אנרגיה. רצים, מתאמנים ואוהבים פעילות גופנית? הקטע הבא עבורכם: בעשור האחרון, יותר ויותר ספורטאים מוסיפים אותה כדרך קבע לתפריט יומי מאוזן ומדווחים על הקלה בעייפות השריר ובהתאוששות לאחר מאמץ ספורטיבי ואפילו, על סיוע בשיפור ביצועים ספורטיביים.
לקינוח, איך אפשר בלי כמה מתכונים טעימים?
סמודי חלומי ליום מלא אנרגיה
הסמודי. דואט מושלם בין גלידה לשייק, במקרה הזה - שייק ירוק! והוא אחד ההתמכרויות המענגות והבריאות, בכלל ובפרט עכשיו שהקיץ כבר כאן. סמודי מרענן עם ספירולינה הוא דרך נהדרת להתחיל את הבוקר או להתפנק בסופו של יום ארוך.
בסמודי שלנו יש בננות, אננס, קיווי וספירולינה, אבל תוכלו כמובן להוסיף או לגרוע, בהתאם להעדפה שלכם. הוספנו גם כפית זרעי צ'יה שמוסיפה עושר תזונתי וסמיכות.
זמן הכנה: 5 דקות
מצרכים:
כפית אבקת ספירולינה
בננה קלופה וקפואה
1/4 אננס קלוף וקפוא
קיווי קלוף וקפוא
1/3 כוס מיץ תפוזים
6 קוביות קרח
1 כפית זרעי צ'יה
פשוט וקל - כך תכינו:
טוחנים את כל המצרכים בבלנדר חזק או במעבד מזון עד לקבלת מרקם אחיד וסמיך , בסיום מעבירים לקערה.
אם רוצים לשדרג את הסמודי, ניתן להוסיף מעל מעט פירות חתוכים וזרעי צ'יה.
בתיאבון!
חומוס עשיר ומשודרג
חומוס הוא אחד המאכלים האהובים והטעימים בארץ ובעולם, אם גם אתם מחובבי החומוס הביתי המבושל , תוכלו לשדרג אותו בקלות עם אבקת ספירולינה, אשר נטמעת בו מעולה והופכת אותו לחומס סופר פאואר.
זמן הכנה: 90 דק'
מצרכים להכנת גרגרי החומוס:
2 כוסות גרגרי חומוס
שן שום קלופה אחת
1 בצל קלוף
½ כפית אבקת אפייה
מצרכים להכנת החומוס:
2 כוסות גרגרי חומוס מבושלים היטב
שליש כוס טחינה גולמית
כפית כורכום שטוחה
כף מיץ לימון
שתי קוביות קרח
כך תכינו:
משרים את גרגרי החומוס במים למשך 6-8 שעות, או רוכשים גרגירי חומוס מבושלים.
מניחים בסיר את גרגרי החומוס בתוספת הבצל, שן השום ואבקת האפייה.
מבשלים היטב למשך 4 שעות עד לריכוך מלא של הגרגרים , מוסיפים מים לסיר, כך שהגרגירים יהיו מכוסים במים ולא ידבקו.
מנקים קצף שנוצר בסיר ומסירים קליפות באם ישנן.
מניחים לגרגרי החומוס להתקרר כשעה.
ועכשיו, החומוס! במעבד המזון מניחים את הגרגרים המצוננים , מוסיפים את הטחינה, לימון, כורכום , אבקת ספירולינה וקרח. טוחנים עד לקבלת מרקם אחיד ועשיר.
טורפים ונהנים!