top of page
תמונת הסופר/תסיון חרמון איצקוביץ

לא תאמינו כמה פשוט! הטרנד העולמי שיוגש כקינוח בשולחן החג

עודכן: 21 ביוני 2023

קחו טרנד עולמי ותגישו אותו למרכז שולחן החג. בלי שלבי הכנה רבים, בלי אפייה וצינון ובלי חיתוך.

כל מה שתצטרכו הם פירות קפואים איכותיים כדי שייצא טעים ובלנדר אחד. שומרים את הכלי בקירור, מגישים לאורחים בקעריות מתכלות ואפילו את הקישוטים אוכלים :)


כשכבר אין מקום במקרר והקינוח הופך למנה שמסבכת את תפריט החג ורשימת הקניות, ואתם לא תבקשו מהאורחים להיות אחראים עליו, כי הרי הקינוח הוא הפינאלה של ארוחת החג ומצופה מכם שיהיה עטור מחמאות ושבחים גם השנה.


ככה תכינו בקלות קינוחי סמודי בולס אישיים לכל אורחי החג

קינוח החג חשוב שיהיה קליל ועם זאת מפתיע בטעמים חדשים, כזה שנותן לאורחים את המקום לשפוט ולנתח אותו לפי קטגוריות של מרקם, טעמים מפתיעים, אסתטיקה והגשה. בקיצור, קינוח זה עניין רגיש.

סמודי בול אסאי
סמודי בול אסאי

מתכון לקינוח סמודי בול אסאי

מי מהאורחים שעדיין לא טעם אסאי בול הולך לחוות אצלכם בפעם הראשונה טרנד עולמי וטעים ברמות.


מרכיבים:

קישוטים לטופינג:

  • רצועות קוקוס טבעיות

  • פקאן מסוכר

  • זרעי צ'יה

  • חמאת בוטנים טבעית מרכיב אחד

שלבי הכנה:

  1. תחילה מוסיפים את קוביות האסאי ואת מיץ התפוחים ומפעילים את הבלנדר עד לטחינה מלאה.

  2. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים עד למרקם חלק וגלידתי.

*במידת הצורך עוצרים מידי פעם ומערבבים עם כף כדי לעזור לבלנדר לטחון את כל המרכיבים ולא מוסיפים משקה כדי לשמור על מרקם סמיך.


הגשה וקישוט:

מוזגים לקעריות אישיות קטנות, משטחים את המרקם בצורה המפורסמת (דומה למריחת חומוס) כדי לפנות מקום לקישוטים ומוסיפים בשורה אחר שורה את התוספות ומזלפים מעל חמאת בוטנים למי שאוהב.


סמודי בול טרופי וספירולינה
סמודי בול טרופי וספירולינה

מתכון לקינוח סמודי בול טרופי וספירולינה

טעמים טרופיים מרעננים וצבע ירוק עז שיהמם את האורחים ברגע ההגשה וישאיר זיכרון של טעם חגיגי במיוחד.


מרכיבים:

  • 700 גרם בננות קפואות

  • 500 גרם אננס קפוא

  • חצי כפית אבקת ספירולינה אורגנית

  • 200 מ"ל על בסיס מים או משקה צמחי


קישוטים לטופינג:

  • גוג'י ברי

  • אוכמניות כחולות

  • רצועות קוקוס או קוקוס טחון


שלבי הכנה:

  1. מוסיפים את כל המרכיבים ישר לתוך הבלנדר.

  2. מוזגים את משקה הבסיס, מתחילים עם 200 מ"ל לא יותר כדי שלא ייצא מרקם שייק דליל מידי.

  3. במידה ויצא מרקם של שייק אפשר להוסיף פירות להסמכה.


הגשה וקישוט:

מוזגים לקעריות אישיות קטנות, משטחים את המרקם בצורה המפורסמת ומסדרים את הקישוטים זה אחר, ולא לשכוח לצלם את היופי הזה.


סמודי בול פיטאיה אננס
סמודי בול פיטאיה אננס

מתכון לקינוח סמודי בול פיטאיה אננס

הגוון הוורוד המשגע של הפיטאיה ימשוך הרבה עיניים סקרניות, תרשו לעצמכם להתרברב על סודותיה וערכיה של הפיטאיה בפני האורחים, זה יוסיף קרדיט לקינוח שלכם.


מרכיבים:

  • 500 גרם מנגו קפוא

  • 500 גרם פיטאיה קפואה

  • 300 גרם בננה קפואה

  • 500 מ"ל משקה צמחי או מים


קשוטים לטופינג:

  • פיסטוקים גרוסים טבעיים

  • רצועות קוקוס

  • זרעי צ'יה


שלבי הכנה:

  1. מוסיפים את כל המרכיבים לבלנדר.

  2. מוזגים את משקה הבסיס, במידת הצורך עוצרים ומערבבים עם כף כדי לעזור לבלנדר להגיע למרקם המושלם.


הגשה וקישוט:

מוזגים לקעריות אישיות קטנות, משטחים ומכינים מקום לקישוטים.

מניחים אותם זה לצד זה ומגישים מיד.



עכשיו שיש לכם מתכון לקינוח כל כך מהיר להכנה ומקורי, התפנה לכם זמן לנוח וליהנות ממזג אוויר אביבי וחגיגי. רק תכינו את עצמכם בזמן ההגשה לצרור שאלות ודירוג השופטים הנלהבים, כלומר האורחים! :)



המידע והתכנים באתר אינם מהווים חוות דעת רפואית או תחליף רפואי להתייעצות עם רופא/ה או דיאטן/ית. כל תוכן המופיע באתר זה הינו אינפורמטיבי בלבד ואין לראות בו בדרך כלשהי יעוץ רפואי ו/או המלצה לטיפול ו/או תחליף לטיפול. השרותים והמידע באתר זה הינם כלליים ולא ניתן להתאימם באופן פרטני לצרכיו של כל אדם ואדם ועל כן לצורך קבלת טיפול רפואי ו/או יעוץ אישי יש לפנות לרופא/ה ו/או דיאטן/ית.

4,002 צפיות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page