top of page
תמונת הסופר/תדנייל חרמון דיאטנית קלנית

טיפים חשובים על אגוזים והתרומה שלהם לשייקים

עודכן: 7 במרץ 2022

מי שמכיר אותי יודע ששייק שאני מכינה לעולם לא יסתכם בפירות ובסיס, זה פשוט פספוס!


שייק זה אחד המשקאות היחידים שאני מכירה שאפשר "להחביא" בהם דברים מופלאים. החל מאבקות פרי מיובשות, אצות, מאקה, מאצ'ה ועד חלבון, קולגן ומורינגה. אבל היום נדבר על אגוזים!


אגוזים ושקדים הם מזונות בסיסיים, פשוטים וקלים להשגה. הם מכילים בעיקר שומן אך גם חלבון, סיבים תזונתיים ושלל ויטמינים ומינרלים. ניתן לאכול אגוזים בצורות שונות: כממרח, בסלט, בקינוח ובצורה הרצויה מכל -טריים, למשל בתוך שייקים!



  • בישול או קלייה של אגוזים ובעצם כל תהליך של חימום שהם עוברים גורם לחמצון חומצות השומן שלהם, מה שגורע מן הסגולות שלהם וגורם לאבדן של חלק מהוויטמינים והמינרלים שבהם. אם בכל זאת החלטתם לקלות אותם, כדאי לעשות זאת בטמפרטורה כמה שיותר נמוכה ולזמן קצר.


  • השומן הדומיננטי באגוזים הוא ברובו שומן בלתי רווי ולא שומן רווי (שומן רווי בכמויות גבוהות עלול להזיק והוא נמצא בעיקר בבשר שמן, גבינות שמנות, שמנת ועוד). נוסף על כך, אגוזים ושקדים מכילים סיבים תזונתיים שהם בעלי מגוון יתרונות בריאותיים.


בואו נבחן את האגוזים לסוגם ואיך הם משתלבים בעולם השייקים:


אגוזי מלך

מכילים כ-65% שומן חד בלתי רווי אשר עשוי לסייע בהעלאת רמות הכולסטרול ה"טוב" (HDL) ובהפחתת רמות הכולסטרול ה"רע"(LDL). הם עשירים בויטמינים ומינרלים, במיוחד בויטמין A ,ויטמין C, ויטמיני B, אשלגן וברזל.


מרכיב חשוב של אגוזי המלך היא חומצת השומן אומגה 3 – חומצת שומן חיונית שאינה מיוצרת ע"י גוף האדם ועל כן יש לקבלה באמצעות המזון.


חומצת שומן זו חסרה לרוב האוכלוסייה וחוץ מבאגוזי מלך תוכלו לקבל אותה גם מזרעי צ'יה וזרעי פשתן שגם אותם ניתן לשלב בקלות בשייקים.


שילוב בשייקים

הוסיפו 3-4 אגוזי מלך לבלנדר להעשרת השייק באומגה 3, ויטמין E ופוליפנולים - רכיבים צמחיים בעלי יתרונות בריאותיים. מתאים מאוד בשייקים ירוקים.


על מנת לקבל את היתרונות של זרעי הפשתן יש לטחון אותם ולכן שייק הוא פתרון מצוין. פשוט מכניסים אותם שלמים לבלנדר והוא כבר יעשה את העבודה!


שייק אבוקדו

אגוזי פקאן

אגוזי הפקאן עשירים בויטמינים מקבוצה B ומכילים גם כמות מעטה של ויטמין A וויטמין C. הם מהווים מקור למינרלים כמו אבץ, ברזל, מגנזיום, סידן, סלניום ומנגן. מכילים מעט חלבון והרבה שומן (70%) שבעיקרו בלתי רווי.

שילוב בשייקים: שלבו 3-4 פקאנים בשייק של בננה ותמר עם בוסט בננה - לא תצטערו!


בוטנים

הבוטנים נחשבים לקטנייה הגדלה על האדמה ועל כן מכונים גם אגוזי אדמה.

הם מכילים 25% חלבון ו-50% שומן שבחלקו בלתי רווי.

הם מכילים כמות לא מבוטלת של ויטמינים מקבוצה B, ברזל, סידן ואשלגן.


שילוב בשייקים

כף חמאת בוטנים תעשיר את השייק שלכם ב 4 גרם חלבון וגם תוסיף לו טוויסט מדליק.

אנחנו אוהבים לשלב אותו בקעריות אסאי כחלק מהמתכון או כקישוט מלמעלה.


*יש לשים לב! הבוטנים נחשבים לאלרגנים!



שקדים

השקדים מכילים כ-60% שומן, בעיקרו בלתי רווי וכ-18% חלבון. הם עשירים בסידן ומהווים גם מקור טוב למגנזיום ולברזל. ניתן לאכול אותם טריים או כממרח.


שילוב בשייקים

ניתן לשלב בשייק שקדים טריים או ממרח שקדים. מצוין כהעשרה לילדים וגם כחלק מתזונה טבעונית או צמחונית להשלמת מינרלים.

אגוזי קשיו

אגוזי קשיו עשירים במינרלים מגנזיום, אשלגן, ברזל ואבץ ומכילים גם מעט סידן.


שילוב בשייקים

מתכונים לשייקים טעימים עם אגוזי קשיו שמתאימים לחג ובכלל.



לסיכום,

אגוזים בצורתם הטרייה הם מאכל משובח וחשוב המרכז בתוכו ערכים תזונתיים נפלאים אשר תורמים לגופנו.


אך אל לנו לשכוח, הם גם טומנים בחובם הרבה קלוריות ושומן כך שיש לאכלם בחכמה – במידה.


כמו כן, אין לתת אגוזים לילדים מתחת לגיל 5 מחשש לחנק.


אז כל מה שנשאר, זה לשלב את האגוזים לסוגיהם בשייקים שלכם, טריים כפי שהם ולהנות מיתרונותיהם התזונתיים!





1,813 צפיות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page