קערות סמודי או קערות שייק הן למעשה שייק שנמזג לקערה ומעליו פירות, זרעים, אגוזים או כל דבר אחר שיש לכם בהישג יד ויכול להתאים – ומה שבטוח הן מאוד פוטוגניות!
אבל האם קערת השייק המהממת שלכם.ן גורמת לכם.ן לעלות במשקל?
קערות שייק יכולות להיות מקור מצוין לסיבים, חלבונים, שומנים בריאים ופחמימות כדי להתחיל את היום או לתדלק אתכם סביב האימון.
מצד שני, הן יכולות להפוך במהירות לפצצות סוכר עתירת קלוריות אם לא תעשו זאת נכון, בדיוק בשביל זה אני כאן!
המשיכו לקרוא כדי ללמוד כיצד להכין קערות שייקים בריאות ומשביעות שלא "יגנבו" את יעד הקלוריות היומי שלכם.ן.
היתרונות הבריאותיים של קערות שייק
עובדה מס' 1. רכיבים מן הטבע - כמו שאנחנו אוהבים
קערות שייק חולקות הרבה מאותם יתרונות בריאותיים שיש לשייקים רגילים.
רוב השייקים וקערות השייקים הם בריאים מטבעם בשל העובדה שהם מכילים בדרך כלל הרבה מזונות טבעיים מלאים ברכיבים תזונתיים הכרחיים וזה כמובן תלוי במה שתבחרו לשים בהן.
על ידי הוספת פירות וירקות קפואים או טריים, תוכלו בקלות להגדיל את צריכת הויטמינים והמינרלים שלכם.ן במשך היום.
עובדה מס' 2. קערות שייק הן דרך נהדרת לשלב ירקות ומזונות "על" בארוחת הבוקר
קערות שייק הן דרך מצוינת "להגניב" ירקות ומזונות-על שאולי לא כל כך טעימים בפני עצמם. לדוגמא ספירולינה, מורינגה, כרוב קייל, מנקאי, כלורלה ועוד.
עומס החיים יוצר לנו מצבים רבים בהם אנחנו צריכים להסתפק במזון מהיר ודל ברכיבים חשובים, בין אם זה משום שלא הספקנו להתארגן בהתאם ליום שלנו או שבסוף בחרנו לאכול משהו מהיר בחוץ. קערת שייק היא ארוחה מהירה יחסית שיכולה לספק לנו עושר של ויטמינים ומינרלים הכרחיים שישפרו את החיוניות שלנו לאורך כל היום.
בהשוואה למיצים טבעיים, קערות שייק שומרות על כמות הסיבים מפירות וירקות, מה שמסייע לתחושת שובע לאורך זמן.
עובדה מס' 3. חלבון ושומן בקערת שייק יגבירו את תחושת השובע ויהפכו אותה לארוחה מאוזנת
הוספת חלבון ושומן לקערת שייק תוביל גם לתחושת שובע ארוכה יותר וגם תאזן את מרכיבי הקערה כך שהיא תהפוך לארוחה המכילה את כל אבות המזון.
תוספת חלבון לקערה יכולה להגיע ממקור של אגוזים, שקדים, חמאת שקדים או חמאת בוטנים וגם מתוספת של אבקת חלבון שתהיה משמעותית יותר מבחינת כמות החלבון הכוללת.
שומנים בריאים יכולים להוות חלק ממרכיבי הקערית עצמה כמו חמאות שקדים למיניהן או כקישוטים כמו אגוזי מלך / פקאן או זרעי צ'יה. זיגזוג של חמאת בוטנים מלמעלה זה שדרוג רציני למי שאוהב.ת!
עובדה מס' 4. קערת סמודי כארוחה מפנקת
אחד היתרונות הבולטים של קערת שייק היא השילוב של הקישוטים הקראנצ'יים מלמעלה כדוגמת גרנולה / אגוזים / רצועות קוקוס ועוד. התוספות הללו גם מוסיפות את אלמנט הלעיסה וגם עשויות להגביר את תחושת השובע לעומת שייק שהינו נוזל בלבד.
כמובן שארוחה של קערת שייק היא מפנקת במיוחד כי הם מהווה גם תחליף למשהו מתוק.
אני באופן אישי אוהבת להחליף ארוחה בקערת שייק ולעומת זאת ביום חם מאוד או כשבא לי להשאר עם תחושה קלילה אעדיף שייק מרענן. כיף שאפשר לגוון ולשלב מה שמתאים לכל מצב ולכל עונה, גם מבחינת מרקמים בין אם זה שייק או קערית וגם מבחינת סוג הפירות. היתרון הבולט של הפירות הקפואים הוא גם המרקם שהם יוצרים של סורבה/ גלידה שהיא טבעית ועשויה מפירות מזינים וגם שניתן לשלב פירות שאינם בעונה.
עבור רבים מאיתנו, הפעולה הפשוטה של אכילת ארוחת בוקר יכולה לעזור לתת את הטון ליום ולטפח הרגלי אכילה בריאים.
לסגל הרגל של הכנת שייקים וקערות שייקים זו דרך טעימה להתחיל את היום ואנשים שאוכלים ארוחת בוקר (לעומת אלו שמדלגים עליה) נוטים לאכול בריא יותר לאורך היום.
לפני שתתחילו לערבב, בוא נפרט מה לא לעשות כשאתם.ן מכינים.ות את קערת השייק הבאה שלכם.ן
טעות מס' 1: יותר מדי פירות:
בסך הכל, פירות עושים לכם.ן טוב, אבל כשזה מגיע לשייקים, אנשים יכולים בסופו של דבר לאכול הרבה יותר פירות ממה שהם היו אוכלים אי פעם בישיבה אחת. המשמעות היא צריכה גדולה של פחמימות, שיכולה להשפיע על רמות הסוכר.
רצוי שקערת סמודי תהווה תחליף לפירות או לפחות לחלק מהם במהלך יום שלם ותכלול בין 2-3 מנות פרי. מה שאומר שכדאי לחשוב פעמיים אם אנחנו רוצים לקשט את הקערה שלנו בעוד פירות מלמעלה. עדיף יהיה להכין את הקערה עצמה מפירות ולקשט מלמעלה עם תוספות ממשפחת השומנים הבריאים כמו אגוזים וזרעים.
טעות מס' 2: התעלמות מגדלי המנות
ערבוב מפחית את הנפח של כל אותם מרכיבים מזינים אבל זה לא אומר שאתם אוכלים פחות. המטרה היא נפח של קערה יפה שתשביע אותנו אבל שמקורו גם בירקות כמו ירקות עליים, מלפפון וכמות מתונה של פירות כפי שציינתי קודם. המפתח לארוחה מאוזנת הוא גודל מנות נכון, כך שהוספה של יותר מדי מרכיבים ממשפחה אחת עלולה להפר את האיזון הזה.
החדשות הטובות כאן?
אתם.ן יכולים.ות לשלב כמות יפה של ירקות די בקלות כאשר אתם.ן משלבים.ן אותם בקערת שייק בדיוק מהסיבה שהנפח שלהם קטן וביחד עם הפירות הטעם פחות דומיננטי.
שייקים וקערות שייקים יכולים להיות דרך מבריקה להגדיל את צריכת שלכם.ן הירוקים שלכם.ן כמו תרד, עלי בייבי, רוקט, ארוגולה, חסה, מלפפון שבדרך כלל רובינו לא צורכים מספיק מהם. אפשר להשתמש בקלות גם בירקות ירוקים קפואים.
טעות מס' 3: לא להכניס קליפה למשחק
אנשים מסירים את קליפת הירקות מסיבות שונות כמו הטעם ו/או המרקם או דאגה מצריכת חומרי הדברה.
הקליפה מהווה מקור רב לסיבים, ויטמינים, מינרלים ותרכובות צמחיות בעלות תכונות נוגדות חמצון ואם תסירו אותה תאבדו חומרים מזינים וסיבים.
עם זאת, גם עם הסרת הקליפה, הפירות והירקות עדיין מכילים מקור טוב לסיבים אבל אני עדיין ממליצה לערבב פירות וירקות מסוימים עם הקליפה לאחר שטיפה טובה על מנת למקסם את צריכת הרכיבים המזינים. הפירות והירקות הקפואים עוברים שטיפה יסודית וניתן להכניסם לבלנדר ללא כל חשש.
טעות מס' 4: קערה ללא שומן וחלבון
תכולת הסיבים, החלבון והשומן בשייק יקבעו בסופו של דבר באיזו מהירות הפחמימות והסוכרים מתעכלים ואת ההשפעה הכוללת על רמות הסוכר בדם וככל הנראה גם על תחושת השובע. אל תשכחו להוסיף מרכיב שומני ומרכיב חלבוני לתוך הבלנדר או כקישוט על מנת להאט את קצב כניסת הסוכר לדם.
טעות מס' 5: מהירות
מכיוון שמדובר במנה יחסית נוזלית, קל לסיים אותה מאוד מהר מבלי לשים לב.
נסו לגרום לארוחה להימשך לפחות 20 עד 30 דקות. זה ייתן לקיבה שלכם.ן זמן לאותת למוח שהיא מלאה.
למעשה, מחקרים מראים כי לעיסה עשויה להפחית את הרעב ואת צריכת המזון ולכן שווה לשלב קישוטים קראנצ'יים - אך בריאים!
ועכשיו - הגיע הזמן ללכת להכין את קערת השייק שלכם!
חולה על smoothie bowls? אז זה בשבילך: קערת אסאי ומאקי ברי אורגני
המידע והתכנים באתר אינם מהווים חוות דעת רפואית או תחליף רפואי להתייעצות עם רופא/ה או דיאטן/ית. כל תוכן המופיע באתר זה הינו אינפורמטיבי בלבד ואין לראות בו בדרך כלשהי יעוץ רפואי ו/או המלצה לטיפול ו/או תחליף לטיפול. השרותים והמידע באתר זה הינם כלליים ולא ניתן להתאימם באופן פרטני לצרכיו של כל אדם ואדם ועל כן לצורך קבלת טיפול רפואי ו/או יעוץ אישי יש לפנות לרופא/ה ו/או דיאטן/ית.