מתאים כתוספת לארוחה בריאה, טעימה ומזינה, מתאים לטבעוניים.
מרכיבים:
1.5 כוסות שעועית לבנה
1 כף אבקת סלק של סחוט
2 כפות שמן זית
3 שיני שום מעוכות
1 בצל גדול קצוץ דק
1 פחית (400 גר׳) עגבניות מקולפות
1 כף רכז עגבניות
½ כוס מים או ציר ירקות
¼ כפית פפריקה מעושנת
1 כפית פפריקה מתוקה
½ כפית כורכום של סחוט
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
הוראות הכנה:
מחממים את שמן הזית ומבשלים את הבצלים והשום עד שהבצל נהיה שקוף.
מוסיפים את השעועית, העגבניות המקולפות, רכז העגבניות והמים או ציר הירקות ומבשלים ביחד.
מתבלים עם הפפריקה, הכורכום המלח והפלפל ומניחים להכל להתבשל יחד כרבע שעה.
מוסיפים את אבקת הסלק ומערבבים היטב.
מומלץ להגיש ליד אורז, בתאבון.