top of page

מוקפצים ברגע – מהמטבח של סחוט באהבה 🥦🔥

4 מתכונים קלים, מהירים ומטורפים עם ירקות קפואים – בלי לחתוך, בלי לקלף, ועם מלא טעם!


כי מוקפץ זה החיים, בטח כשיש ירקות מוכנים

אז ככה – יום חמישי, 18:47 בערב, אני חוזר מהעבודה, הילדים צורחים שהם רעבים, ואני? רק רוצה להכין משהו זריז, טעים, ובלי להתחיל לקלף שום. פותח את המקפיא, ובום – שקית של לקט סיני של סחוט קורצת לי מהמדף. זה הרגע שאני מבין – מוקפץ.


אבל לא סתם מוקפץ. כזה עם ג’ינג’ר, שום, סויה וסילאן – אחד שנותן ביס של חורף ותחושת מסעדה בלי להחליף פיג'מה.


הקטע הכי כיפי? אני לא צריך לקצוץ כלום. הירקות שם, מחכים לי, כאילו אמרו: “יאללה אחי, תן לנו ווק חם ונתפוצץ בטעם."


אז הכנתי. ואז הכנתי שוב. ואז התחלתי לשחק עם התיבול. הוספתי טופו, ניסיתי עם נודלס, עם אורז, אפילו עם פתיתים (כן, כן – פתיתים!).


וככה נולדה הכתבה הזו – 4 מתכונים מוקפצים שיצאו מהלב (והווק) של מטבח סחוט. כל מתכון פה נוסה ונאכל על ידי אנשים אמיתיים, רעבים – ובעיקר כאלה שלא אוהבים לשטוף כלים.


🌟 מתכון 1: מוקפץ בסגנון סיני קלאסי


מוקפץ בסגנון סיני קלאסי
מוקפץ בסגנון סיני קלאסי

המרכיבים:

  • שקית לקט מוקפץ סיני של סחוט

  • 6 כפות רוטב סויה

  • 2 כפות סילאן טבעי

  • 3 שיני שום כתושות

  • פרוסת ג'ינג'ר טרי קצוץ

  • מלח, פלפל

  • צ'ילי חריף גרוס (אם בא לכם קצת בעיטה)


הוראות הכנה:

  1. מערבבים את כל הרכיבים של הרוטב בקערית קטנה.

  2. מחממים מחבת ווק עם מעט שמן ומאדים את הירקות עד שלא נשארו נוזלים.

  3. מוסיפים את הרוטב ומקפיצים 4-5 דקות עד שהכול מצופה יפה ומתמזג.


טיפ טעים:

סקוויז קטן של לימון מעל, שומשום קלוי וקצת כוסברה – ואתם ברמות של מוקפץ מסעדה.


רוצה להעשיר?

תוסיפו טופו, חזה עוף או אפילו חתיכות סלמון – והופ, ארוחה שלמה ומאוזנת.





🥕 מתכון 2: מוקפץ גזר-שום-דבש עם ניחוח אסייתי

אחד הדברים הכי מרעננים זה לפתוח שקית של גזר גפרורים קפוא (שלנו כמובן 😎), ולקלוט שהוא כבר חתוך, שטוף ומוכן – כאילו מישהו הכין במיוחד בשבילי.


ביום שבו גיליתי את השילוב של גזר מתוק עם דבש, שום ושמן שומשום – הבנתי שצריך רק כמה דקות כדי לייצר קסם אסייתי אמיתי.


מוקפץ גזר-שום-דבש
מוקפץ גזר-שום-דבש

המרכיבים:

  • שקית גזר גפרורים מוקפא של סחוט

  • 2 כפות שמן שומשום

  • 2 שיני שום פרוס דק

  • 1 כף דבש (או סילאן למתקדמים)

  • כפית רוטב סויה

  • מלח, פלפל שחור גרוס

  • חופן בצל ירוק לקישוט (לא חובה – אבל מוסיף!)


הוראות הכנה:

  1. מחממים שמן שומשום במחבת על אש בינונית.

  2. מוסיפים את השום ומערבבים 30 שניות – לא לשרוף!

  3. מוסיפים את הגזר הקפוא ומקפיצים 4-5 דקות.

  4. מוסיפים דבש, סויה, מלח ופלפל, ממשיכים להקפיץ עוד 2 דקות עד שהכול מצופה ומבריק.


טיפ טעים:

תוסיפו שומשום קלוי ובצל ירוק קצוץ מעל – זה נראה כמו מסעדה, מרגיש כמו בית, וטועם כמו ביס מושלם.


שידרוג מהיר:

אם יש לכם אטריות ביצים במזווה – תשלפו, תבשלו 3 דקות, ותזרקו לווק יחד עם המוקפץ. טאץ' של נודלס והוא שלכם.





🥦 מתכון 3: מוקפץ ירקות ירוקים עם טוויסט בלסמי

זה התחיל כשמצאתי שקית של ברוקולי מוקפא של סחוט ולקט ירקות ירוקים – והיה לי בצל שכמעט בכה במגירה... ומהר מאוד זה הפך למנה קבועה אצלנו בימי שני, כזו שיש בה בדיוק את השילוב של פריכות, רכות וטעם עם אופי.


מוקפץ ירקות ירוקים
מוקפץ ירקות ירוקים

המרכיבים:

  • שקית ברוקולי מוקפא של סחוט

  • חצי שקית לקט ירקות ירוקים מוקפא של סחוט (אפונה או שעועית ירוקה וכו')

  • 1 בצל סגול פרוס דק

  • 1 כף שמן זית

  • 1 כף רוטב בלסמי מצומצם

  • 1 כף רוטב סויה כהה

  • 1 כפית חרדל דיז'ון

  • מלח גס ופלפל שחור גרוס


הוראות הכנה:

  1. מחממים שמן זית במחבת, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד לשקיפות.

  2. מוסיפים את הירקות הקפואים ומאדים 5-7 דקות תוך ערבוב עד שמתרככים.

  3. מוסיפים את הסויה, הבלסמי והחרדל, מערבבים היטב עד שהכול מצופה.


טיפ טעים:

השילוב של ברוקולי עם בלסמי וחרדל יוצר ביס עמוק, מתקתק וחמצמץ בו זמנית – פשוט ממכר.


מגישים עם:

אורז מלא, קינואה או קוסקוס – כל מה שסופג טוב את הרוטב החלומי הזה.




🌽 מתכון 4: מוקפץ תירס-שעועית-גזר עם טאץ' מתקתק

אין לקט אחד עם הכול, אז פשוט לוקחים 3 מהמוצרים הכי שימושיים של סחוט – תירס מתוק, גזר גפרורים ושעועית ירוקה – ומרכיבים לקט לבד. התוצאה? מוקפץ צבעוני, קל להכנה, ומתוק בדיוק במידה.


מוקפץ תירס-שעועית-גזר
מוקפץ תירס-שעועית-גזר

המרכיבים:

  • 1/2 שקית תירס מתוק של סחוט

  • 1/2 שקית גזר גפרורים מוקפא של סחוט

  • 1/2 שקית שעועית ירוקה של סחוט

  • 2 כפות שמן זית או שמן קנולה

  • חצי בצל לבן קצוץ דק

  • שן שום כתושה

  • 1 כף דבש

  • מלח, פלפל שחור גרוס

  • חופן גרעיני חמנייה קלויים (אופציונלי אבל מוסיף קראנץ’ כיפי)


הוראות הכנה:

  1. מחממים את השמן בווק ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב.

  2. מוסיפים את השום, מערבבים עוד חצי דקה.

  3. מוסיפים את כל הירקות הקפואים יחד, מקפיצים 6–8 דקות על אש גבוהה.

  4. מוסיפים את הדבש, מלח ופלפל, מערבבים עוד דקה לסגירת טעמים.


טיפ טעים:

הכי טעים להגיש על מצע של קוסקוס, אורז פרסי או אפילו פתיתים. ואם בא לכם הרפתקה – זרקו פנימה כף חמאת בוטנים ותודו לי אחר כך 😉




💚 כשיש ירקות קפואים של סחוט – כל אחד יכול להיות שף בווק

המתכונים האלו נולדו מתוך החיים עצמם – כשאין זמן, אין כוח, אבל יש רעב וטעם טוב. כל מה שצריך זה ווק, קצת תבלינים ושקית של ירקות קפואים איכותיים – והשולחן מתמלא בצבע, בריח ובטעם.


אז בפעם הבאה שאתם עומדים מול המקפיא ותוהים מה להכין – תזכרו: מוקפץ הוא הפתרון הכי מהיר, הכי טעים, והכי כיף שיש.


🛒 רוצים לנסות בעצמכם? היכנסו עכשיו לקטגוריית הירקות הקפואים של סחוט ותתחילו לשחק במטבח. רק תזהרו – זה ממכר! 😉

bottom of page