top of page

חומוס עם סלק

עודכן: 19 בינו׳ 2022

טעים כתוספת או כנשנוש בריא וטעים, טבעוני


חומוס עם סלק

מרכיבים:


הוראות הכנה:

  • שמים את גרגירי החומוס בסיר עם מים ומבשלים עד שהגרגרים מתרככים והקליפה הלבנה השקופה מתקלפת ויורדת לבד מרוב הגרגרים, חצי שעה לערך.

  • מסננים את הגרגרים ומעבירים למעבד מזון.

  • מוסיפים את הטחינה, המים והשום וטוחנים עד למרקם שאוהבים.

  • מוסיפים את אבקת הסלק, המלח ומיץ הלימון וטוחנים שוב לערבוב. מתקנים תיבול, אם רוצים מרקם נוזלי יותר מוסיפים עוד מעט מים.

  • מומלץ להגיש עם מעט שמן זית, גרגירי חומוס מבושלים, פטרוזיליה ופפריקה.


הידעת? סלק נחקר בהקשרו להפחתת לחץ דם, שיפור ביצועים ספורטיביים ותכולת נוגדי חמצון מן הגבוהות ביותר.



bottom of page