top of page

המיצים שלנו

🌟 מהדורה חדשה 250 מ''ל 🌟

עסקים צרו קשר

100% פרי ללא תוספות, רכיבים טבעיים בלבד, ללא חומרים משמרים, ללא גלוטן, טבעוני, כשרות בעלז ומועצה איזורית שומרון

    100% מיץ תפוזים סחוט

    ללא חומר משמר, ללא תוספת סוכר, רכיב אחד בלבד

    מיצים חצי ליטר

      בקבוקי 1 ליטר

      בקבוקי 2 ליטר

        🍊 מיץ תפוזים: המלך הבלתי מעורער של מיצי הפירות!

        מיץ תפוזים הוא ללא ספק המלך של מיצי הפירות. הוא משלב מתיקות עם נגיעות של חמיצות, הוא טעים ומרענן והוא תמיד נגמר מהר מדי. כשמדובר במיץ תפוזים טבעי, כלומר כזה שסוחטים מתפוזים בבית או נסחט מול העיניים בדוכן מיצים, יש לתענוג גם בונוס בריאותי גדול.

        מקומה של כוס מיץ התפוזים, לעולם אינו נפקד ממגש ארוחת הבוקר הגנרי, המוגש למיטתו של מישהו בסרטים ההוליוודיים, כדי להדגים חיים טובים מהם.

         

        מיץ תפוזים לעולם אינו חסר גם בארוחות הבוקר המוגזמות בבתי המלון בישראל, אך גם בארוחות בוקר מינימליסטיות של קפה וקרואסון, אפשר למצוא אותו בהישג יד, מסייע בפתיחת היום.

        הכול טוב ויפה כאשר מדובר במיץ תפוזים שנסחט זה עתה, אבל מחוץ לבית, יש לצפות שמדובר ברוב המקרים מיץ תפוזים תעשייתי, עתיר בחומרים משמרים, סוכר וקלוריות ודל ברכיבים בריאותיים, שיכול להרוות את הצימאון ולתת בוסט אנרגיה קצר, אך לא הרבה מעבר לזה.

        מיץ תפוזים.jpg

        תפוז: תעודת זהות

        אם נחזור קצת אחורה, עץ התפוז תורבת בסין לפני כמה אלפי שנים. הפרי המוכר לנו היום, נוצר כנראה מהכלאה בין פומלה למנדרינה ועל פי גרסה אחרת, היה מעורב בהכלאה גם חושחש, עץ הדר שפירותיו מרים ואינם אכילים.

         

        עצי תפוז הם כיום מעצי הפרי הנפוצים בעולם והם אוהבים אקלים סובטרופי. מרביתם מגודלים בברזיל ובארצות הברית, אך פרדסי תפוזים ניתן למצוא, כידוע, לא מעט, גם במדינות הים התיכון, לרבות כאן ישראל.

         

        אלינו הגיע הפרי העסיסי לפני מאות שנים, ככל הנראה על ידי סוחרים פורטוגליים. בתחילת המאה ה-20, קראו לו כאן "תפוח זהב", בשל צבעו הזהוב ובהשראת הפסוק "תַּפּוּחֵי-זָהָב בְּמַשְׂכִּיּוֹת כָּסֶף" מספר משלי. בשנות ה-30 של אותה מאה, הגה הבלשן יצחק אבינרי את ראשי התיבות תפו"ז והשאר היסטוריה.

         

        לתפוז כמה זנים, בהם תפוז טבורי, תפוז אדום ("תפוז דם"), שמוטי, ולנסיה, תפוז סיני (קומקוואט) ועוד. טעמם של כל הזנים מתוק וטיפה חמצמץ, בזכות החומצה הציטרית שבפרי. קליפת הפרי מורכבת משכבה לבנה דקיקה הנקראת ציפה והיא אכילה (ואף מכילה לא מעט רכיבים תזונתיים) וקליפה חיצונית כתומה, מחוספסת וקשה.

         

        במנה אחת של תפוז, כלומר תפוז בגודל בינוני, אפשר למצוא כמות כפולה מהמינון היומי המומלץ של ויטמין C, נוגד חמצון עוצמתי, המחזק את מערכת החיסון ומונע מחלות.

         

        התפוז הוא פרי רב שימושי. הדרך הבריאה ביותר לצרוך אותו היא פשוט לקלף ולאכול, פלח אחר פלח, אבל אפשר לחצות אותו באמצעו ולהכין מיץ תפוזים סחוט ואפילו בקליפות ניתן להשתמש, להכנת קליפות מסוכרות או קונפיטורה. 

        Image by Graphic Node

        ההיסטוריה של מיץ התפוזים!

        התיעוד הראשון להפקת מיץ מפירות, נמצא במגילות הגנוזות, מגילות קומראן, שהתגלו בים המלח בשנת 1947. המגילות העתיקות, שכללו תיאורים של החיים באזורנו בתקופת המקרא, תיארו גם תהליך של הפקת מיץ, מתפוזים ומתאנים.

         

        ב-1869 גילה המדען תומאס וולש, שניתן לפסטר בקבוקי מיץ תפוזים, כדי לאחסן אותם לאורך זמן  מבלי שיתססו. וולש עשה זאת באמצעות השריית הבקבוקים מבעוד מועד במים רותחים, לחיסול השמרים המתסיסים.

        תומאס וולש

        מכונת סחיטת הפירות הראשונה, Norwalk, פותחה על ידי נורמן ווקר, מאבות התזונה מן הצומח, בשנת 1934. ווקר האמין שמיצים מפירות וירקות מטהרים את הגוף, בעוד שאינם מבזבזים את האנרגיה הנדרשת ללעיסה ועיכול המזון. 

         

        בשנים שלאחר מלחמת העולם השנייה, החלה תנופת ייצור מיץ תפוזים בפלורידה, ארה"ב. מיליוני גלונים של מיץ תפוזים החלו להיות מיוצרים במדינה הדרומית ושטופת השמש מדי שנה, בתחילה כמיץ משומר, אחר כך מרוכז ובהמשך כמיץ מוכן לשתייה בקופסאות קרטון. בשנת 1967, הוכרז מיץ התפוזים כמשקה הלאומי של פלורידה.

         

        באמצע שנות ה-50 של המאה ה-20, החלו לצוץ חידושים טכנולוגיים בתחום סחיטת הפירות, שקידמו את תעשיית המיצים, אבל גם אפשרו להכין, בדרך פשוטה (כשמדובר בפירות הדר), מיץ טבעי גם בבית.

         

        בשנות ה-90 קיבלה תעשיית מיצי הפירות רוח גבית, מהשיטות התזונתיות המתפתחות הדוגלות בתזונה מהצומח בלבד, לעיתים ללא חימום או בישול כלל (Raw food) ומטרנד הצומות המבוססים על מיצי פירות טבעיים.

        Juice Bottles

        למה כדאי לשתות מיץ תפוזים?

        התשובה לשאלה האם מיץ תפוזים הוא משקה בריא, תלויה כאמור בדרך ההכנה שלו, כאשר ברור שהדרך המועדפת היא סחיטתו מתפוזים טריים, או ממיץ תפוזים 100% פרי טבעי ללא חומרים משמרים לפני השתייה.

         

        אכילה של הפרי השלם עדיפה מבחינה בריאותית. בפרי השלם יש סיבים תזונתיים, שתורמים לתחושת שובע לאורך זמן ויש להם יתרונות בריאותיים נוספים. מאידך, למי שסדר היום שלא לא מאפשר צריכה מספקת של ירקות ופירות, שתייה קבועה של מיץ תפוזים טבעי ללא חומרים משמרים, יכולה עדיין לתרום למנת הוויטמינים והמינרלים היומית.

         

        מיץ תפוזים סחוט אמנם לא מכיל את הסיבים התזונתיים, אבל שאר הרכיבים התזונתיים של התפוז עדיין שם. כוס מיץ תפוזים טבעי, מכילה ויטמינים כגון: ויטמין C, ויטמין A, וויטמינים מקבוצת B. יש בה נוגדי חמצון נוספים מסוג פלבנואידים וקרטנואידים, לצד נוגד החמצון הספרידין ומינרלים כמו סידן, מגנזיום, אשלגן וזרחן.

         

        מכיוון שוויטמין C, הרכיב המהולל ביותר של התפוז, נוטה להתחמצן ולהיהרס במהירות לאחר חיתוך או סחיטת הפרי, חשוב לשתות את המיץ מיד לאחר הכנתו.

        תפוזים סחוטים.jpg

        למה כדאי לסחוט תפוזים בבית?

        מיץ תפוזים, הוא כאמור שם כללי למיץ שסוחטים בבית, אך גם למיץ תפוזים סחוט 100% פרי, המשווק בבקבוקים, קרטונים, או פחיות וגם לאבקות, תמציות ותרכיזים קפואים של מיץ תפוזים, למהילה במים.

         

        כאשר מדובר על מיץ תפוזים תעשייתי עם חומרים משמרים, הוא עובר עיבוד בדרך לבקבוק או המיכל בו הוא משווק, גורם לאובדן של הערכים התזונתיים הבריאותיים. מהצד השני, מוכנסים למשקה התעשייתי תוספים, כימיקלים וחומרים משמרים ובעיקר הרבה סוכר. כאשר מזמינים מיץ תפוזים סחוט במסעדה או בית קפה, חשוב לוודא שהוא אכן נסחט במקום או שהוא סחוט 100% פרי ללא חומרים משמרים.

         

        שתייה של מיץ תפוזים סחוט טרי בבית, היא הדבר הקרוב ביותר לאכילת תפוז שלם. כל מה שצריך הוא מסחטת מיץ טובה, רצוי חשמלית להקלת התהליך,  בין 2-3 תפוזים בשלים (בהתאם לגודלם), סכין חדה וכוס בגודל ממוצע.

         

        תוך דקות ספורות, בזמן הנדרש להכנה של כוס קפה, תוכלו לקבל בבית מיץ תפוזים מרענן וטעים ושופע ויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון. לאחר הסחיטה חשוב להכניס למיץ גם את חלקי הציפה שבצד הפנימי של הקליפה, שיתרמו גם הם לערך התזונתי של המיץ.

        מיץ תפוזים: חומר גלם למתכונים

        הכי כיף לשתות אותו כפי שהוא, בשלוק אחד, אבל מיץ תפוזים יכול להיות גם חומר גלם במטבח כחלק ממתכונים לא מעטים. הוא יכול להשתלב למשל, במתכוני עוגות (ואין כמו עוגת מיץ תפוזים בחושה וקלה להכנה), בהכנת עוגיות מסוגים שונים ולהכנת זיגוג מהמיץ למריחה על מאפים מבחוץ.

        מיץ תפוזים יכול להשתלב מצוין בשייקים עם פירות קפואים ואף לשדרג ולהקפיץ גם רטבים, מתוקים ומלוחים, אם לסלטי ירקות ופירות ואם לתבשילים שונים. במקביל, מיץ התפוזים יצלח גם הכנת קינוחים כמו סורבה, גלידה, מוס או שייק פירות.

        מיץ תפוזים הולך מצוין גם עם משקאות אלכוהוליים ולכן הוא רכיב חובה במתכונים של קוקטיילים שונים, החל מהבסיסיים כמו וודקה מיץ תפוזים ("קוקטייל סקרודרייבר"), או רום שהולך מעולה עם מיץ תפוזים, ועד למתוחכמים יותר כמו מימוזה, טקילה סאן רייז ועוד. 

        קוקטייל סקרודרייבר

        כמה מיץ תפוזים כדאי לשתות ביום?

        מיץ תפוזים טרי הוא אכן בריא וגם טעים, אבל אין לשכוח את כמויות הסוכר שבפרי עצמו, המגיעות אל המיץ. מכיוון שבסוכר יש להיזהר, מטעמי בריאות ודיאטה, כדאי להסתפק בכוס אחת או שתיים של מיץ ליום.

         

        כוס אחת של מיץ תפוזים (כ-230 מ"ל) מכילה 110 קלוריות, אבל המון ערכים תזונתיים, כך שמומלץ לשלב את המיץ בשגרת היום וכמו כל דבר, במידה הטובה.

         

        ההמלצה הרווחת היא לאכול את הפרי השלם, כדי להפיק תועלת גם מהסיבים התזונתיים, החיוניים כל כך לתפקודה התקין של מערכת העיכול, לצד יתרונות נוספים.

         

        בנוסף על כך, קחו בחשבון שכדי לקבל כוס של מיץ תפוזים בגודל ממוצע של 250-230 מ"ל, יש לסחוט בין שניים לשלושה תפוזים, מה שמגדיל פי שניים או שלושה את כמות הקלוריות והסוכר, יחסית לאכילה של מנה סבירה, כלומר תפוז אחד.

         

        לאלו ששומרים ממילא על אורח חיים בריא הכולל גם פעילות גופנית, מומלץ מאוד ליהנות מדי יום מהיתרונות הבריאותיים של מיץ תפוזים 100% פרי סחוט ללא חומרים משמרים, לא על חשבון אכילת פירות וירקות בשלמותם, כמובן.

        Fresh Orange Juice
        bottom of page